3 perc22 április 2020

Tippek: így ünnepeld a Király Napját otthonról!

Normál esetben nagyon sok művész lépne fel Király Napon, de sajnos ezek a fellépések is elmaradnak az idén. Ezért szinte minden holland rádióállomás kizárólag holland zenét fog sugározni ezen a napon reggel 7 óra és 19 óra között, bízván abban, hogy a holland zenészek, zenekarok ezáltal némi anyagi támogatást kapnak.

Itt élsz már Hollandiában, de nincs ötleted, hogyan ünnepeld az idén a Király Napot? A következő tippek segítségével biztosan sikerül megadnod a módját:

  • Tűzd ki a holland zászlót
  • Bújtasd narancssárgába a házadat dekorációval: lufik, lampionok, fűzérek, dudák, csengők, trombiták
  • Vásárolj online narancssárga konfettiágyúkat, hogy még napokkal később is meglegyen a fíling
  • Szerezz be minél több tipikus holland harapnivalót: drop, kroketten, bitterballen, drop és még több drop, Hollandse haring (hering), és természetesen sajtot
  • Rendeld meg időben a narancssárga krémest (oranjetompoezen) a pékségben, mert hamar elfogy. Aki kapja marja!
  • Délután süss palacsintát és szórj rá narancssárga tortareszeléket
  • Kedveskedj narancsárga tulipánnal a párodnak
  • Úgy öltözz mint egy igazi király!
  • Amit semmiképp ne tegyél: ne hívj át 3 embernél többet magadhoz (veled egy háztartásban élőkön kívül), mert ha a rendőrség észreveszi, minden személyt megbüntet 390 eurós bírsággal. Ez senkinek sem hiányzik!
  • Kapcsold be a rádiót és adj bele apait-anyait!

2020 hivatalos, alternatív Király-napi programja

Milyen is lesz a Kerály Nap (kecó és király szavak összevonásából) ? 9:45 kor az egész országban megkondulnak a harangok. 10:10-től 11:40-ig egy rendhagyó híradást közvetítenek az NOS televíziós csatornáján, melyben az elmúlt 6 év Király Napjára tekinthettek vissza.

Ezt követi 12 órától egy digitális ruhabörze és bolhapiac az interneten. A Bolhapiacon bárki részt vehet árusként is, néha ingyen is, de gyarkran díjat kell fizetni azoknak, akik a portékájukat áruba szeretnék bocsátani. A délután folyamán a király megkapja a gyerekek digitális leveleit, melyben a köszöntés mellett elmesélik neki azt is, hogy hogy élik ők meg a korona-krízist.

A délután második felében 16 órakor köszöntik fel a hollandok Vilmos Sándor királyt, aki egyébként az idén szintén saját otthonában marad (királyi palota) , így vele együtt közösen emelik poharukat az ő egészségére, 53. születésnapja alkalmából. 19:00 órától 19:50-ig egy különleges televíziós közvetítésre kerül sor ( NPO1-es csatorna), melyben összefoglalót láthattok, hogy hogyan ünnepelte meg a 12 megye 2020-ban a Király Napját.

A lazítás mellett most több idő van arra is, hogy  megfelelő munkát keress. Nézd meg az álláshirdetéseinket itt!

Legyen kellemes Kerály Napod!

Ez is érdekes lehet!

Olvasson el még néhány blogot ebben a kategóriában

Strandolás Hollandiában: Az 5 legjobb tengerpart

3 perc15 május 2024

Mackóvadászat

3 perc6 május 2020

Az ötévente visszatérő holland ünnepnap

2 perc1 május 2020