3 perc6 május 2020

Mackóvadászat

Habár a kis gyerekek és az általános iskolások hamarosan részlegesen kiszakadhatnak a négy fal közé szorított mindennapjaikból, mert május 11 től újra nyitnak az általános iskolák, bölcsik és napközik, és meglehet, hogy a gyermeked már a környék összes maciját bejelölte a játéklapon, de mi kitaláltunk valamit, amivel új köntösbe bújtattuk és ezzel újra izgalmassá tehetjük a mackóvadászatot.

Mit kell tudni róla?

Röviden összefoglalva: a mackóvadászat Ausztráliában indult és egy könyv ihlette. Az ötlet apropója pedig az volt, hogy a vírus illetve a karantén idején a gyerekek  figyelmét valamivel lekössék illetve eltereljék, ha már a játszótársakat sajnos bizonytalan ideig most hanyagolniuk kell.

Először is fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a játékot kizárólag a járványhatóság  és a kormány által bevezetett óvintézkedések betartása mellett ajánlott játszani! Ne legyen ebből csoportosulás! Lehetőleg csak az egy háztartáson belül élők menjenek együtt , ha mégis ismerőssel vagy szomszéddal kerekedtek fel, akkor maximum 3 fő mehet , betartva a 1,5 méteres távolságot.

A játék célja, hogy minél több macit leplezzenek le a játéklapon szereplő kategóriák szerint.

Mire van szükséged?

Hogy a felnőttek se unatkozzanak, nekik is jó hírrel szolgálunk!

Az ötletet a mackóvadászat adta, és két amstelveeni művésznő – Frederique Bruijnen és Astrid Stoffels- indították el. Az ablakok mögé festményeket, szobrokat, kerámiákat helyeznek el ( ez lehet saját készítés vagy akár egy másik művész alkotása is), ezzel próbálva enyhíteni a kiállítások illetve múzeumok látogatása utáni hiányérzetet.  Valamint remek alkalom arra is, hogy esetleg megismerjük szomszédaink – számunkra eddig ismeretlen - kreatív oldalát is. A művésznők mindenkit bátorítanak a részvételre, sőt hangsúlyozzák is, hogy egyáltalán nem kell művésznek lenni ahhoz, hogy a mozgalomhoz csatlakozzunk. Az elmúlt hetekben Amstelveen-t követve már több városban is nagy sikere van a #kunstvoorjeraam nevű akciónak. Ennek a hashtag használatával nem csak a szomszédok illetve a járókelők nézhetik meg az alkotásokat, hanem a közösségi medián keresztül bárki.

Hogy azokat is segítsük, akik a vírus elleni küzdelemben nap mint nap helytállnak, természetesen mi sem ülhetünk a Covebo-nál tétlenül, így néhány akcióval már mi is hozzájárultunk a korona elleni harcban való részvevők támogatásához mint például azzal, hogy térítésmentes használatra több céges autót is átadtunk az egészségügyi dolgozóknak. #zorgheldenauto

Sajnos a vírus még biztosan hónapokig rányomja a bélyegét a mindennapokra, bár már lassan további lazításokat remélhetünk, addig is mindenkinek kitartást kívánunk és le a kalappal azok előtt is, akik nap mint nap helytállnak az egészségügyben és a létfontosságú szektorokban!

#zorgheldenauto

egészségügyi dolgozóknak

Köszönöm

A Covebo nevében
Please accept marketing-cookies to watch this video.

Ez is érdekes lehet!

Olvasson el még néhány blogot ebben a kategóriában

Strandolás Hollandiában: Az 5 legjobb tengerpart

3 perc15 május 2024

Az ötévente visszatérő holland ünnepnap

2 perc1 május 2020

Tippek: így ünnepeld a Király Napját otthonról!

3 perc22 április 2020