3 perc15 május 2024

Strandolás Hollandiában: Az 5 legjobb tengerpart

Hollandia talán nem híres a hófehér homokos partjairól és a kristálytiszta kék vízről, de ez még nem jelenti azt, hogy az ország ne rendelkezne fantasztikus tengerparti desztinációkkal. Épp ellenkezőleg, Hollandia nagyon is büszkélkedhet néhány gyönyörű tengerparttal, amelyek tökéletesek egy pihentető nap eltöltésére. Legyen szó békés pihenésről, vízi sportlehetőségekről vagy élénkebb tengerparti tevékenységekről, Hollandia mindenki számára tartogat valamit. Nézzünk meg néhányat a legjobb holland tengerpartok közül:

Scheveningen, Hága

Scheveningen valószínűleg Hollandia legismertebb strandja, mely évente több ezer látogatót vonz. Széles strandjával, élénk sétányával és ikonikus mólójával mindig történik valami. Legyen szó napozásról, úszásról, szörfözésről vagy akár strandröplabdázásról, Scheveningen számos lehetőséget kínál minden korosztály számára.

Zandvoort, Észak-Hollandia

Zandvoort szintén egy népszerű tengerparti üdülőhely, amely csak egy köpésnyire van Amszterdamtól. Ez a strand a hosszú homokos partjai és kiváló szolgáltatásai révén vált kedveltté. A fürdőzés és napozás mellett itt is szörfözhetsz vagy kitesurffözhetsz, és látogathatsz strandbárokat egy frissítő italért.

Texel, A Wadden-szigetek

Ha valóban el akarsz menni egy napra, vagy akár egy éjszakára, akkor Texel, a Wadden Islands, szigete erre tökéletes választás! Ez a holland Wadden-szigetek legnagyobbika, amely gyönyörű természete és hatalmas strandjai miatt ismert. A partok itt nagyon békések, és rengeteg helyet kínálnak sétálásra, kerékpározásra, vagy egyszerűen csak a sziget természetes szépségének csodálására. Mindezek mellett Texel a madármegfigyelők számára is tökéletes hely, mivel fontos pihenőhelynek számít a vándormadarak számára. Ezt a szigetet azonban csak a Den Helderből induló kompokkal lehet megközelíteni.

Noordwijk aan Zee, Dél-Hollandia

A Dél-Holland tartományban található ez a bájos tengerparti üdülőhely, amelyet tágas strandjai és élénk atmoszférája miatt ismernek. Széles homokos partjaival és egy festői világítótoronnyal Noordwijk népszerű célpont! Itt élvezheted a hosszú tengerparti sétákat a part mentén, majd pihenhetsz egy strandklubban. A kalandvágyó típusoknak Noordwijk számos vízi sportlehetőséget is kínál, például szörfözést, kiteszörfözést és vitorlázást.

Domburg, Zeeland

Domburg a Zeeland nevezetű tartományban helyezkedik el, mely népszerű célpont a tengerpart szerelmesei és wellness rajongók számára egyaránt. A homokos partjai mellett Domburg számos wellness-fürdőt és wellness-szolgáltatást kínál látogatói számára. Ez tökéletes hely a pihenésre és a tenger nyugtató hangjainak élvezetére.

Legyen szó kalandos vízi sportokról, a természetben való pihenésről, vagy csak a napozásról, a holland tengerpartok mindenkinek kínálnak valamit. Tehát fogd a naptejet és a törülközőt, és indulj el egy utazásra, hogy felfedezd Hollandia sok szép strandját! Nézz szét a hollandiai álláslehetőségeink között is, hogy hosszabb távon is élvezhesd ezt a gyönyörű országot.

Ez is érdekes lehet!

Olvasson el még néhány blogot ebben a kategóriában

Hollandia látnivalók terén is kimagasló: 10+1 látványosság

7 perc6 június 2024

Egészségbiztosítás külföldön: minden, amit tudni érdemes

7 perc9 április 2024

Holland ételek, amik nem idegenek a magyar szájnak

7 perc9 január 2024