4 perc21 June 2021

Nem csak a húszéveseké a világ

A kor nem számít – mondják. Kivéve ha például borokról vagy sajtokról van szó. Ha sajtok akkor Hollandia, s ha már Hollandiánál tartunk, akkor egyúttal büszkén mondjuk, hogy a Covebo 2021-ben immáron a fennállásának huszadik évfordulójánál jár, amit illik megünnepelni. Azonban mielőtt kitérnénk arra, hogy hogyan is ünnepeli a COVEBO a húsz éves jubileumát, tekintsünk vissza arra, hogyan is jutott el a cég oda, ahol most van és mi mindent történt az elmúlt két évtizedben.

COVEBO

2001-ben egy nijkerki ház padlásterében alapította a céget Gert Bouw és John van de Veen. A cégnév egy mozaikszó, amelyet az ő vezetéknevükből és a kombináció szóból alkottak: CO (Combinatie) VE (John van de Veen) BO (Geert Bouw) A cég megalapításakor arról beszélgettek, hogy milyen gyorsan változik a világ körülöttünk, s a Covebo-nak olyan céggé kell válni, mely ezzel folyamatosan lépést tud majd tartani illetve képes legyen mindig gyorsan reagálni a változásokra. Ehhez pedig a felelősségtudatot és a szabadságot a szervezet két alappillérévé kell tenni.
Ezek a szavak aztán nem is kerülhettek volna közelebb a valósághoz, hiszen nagy változásokon ment át a világ azóta. A Covebo kulcsának sikere nagy mértékben a rendkívüli alkalmazkodóképességének köszönhető, melyet a helyi kirendeltségek az irányításban, döntéshozatalban kapott szabadkeze táplál. „A szabadság a legnagyobb felelősség”.
Sikerünkben kulcsszerepet játszik az együttműködés illetve az, hogy együtt erősebbek vagyunk, többre visszük. A harmadik faktor a móka. Együtt megélni, megünnepelni a sikereket, merni megvalósítani önmagunkat. S a sikerek ünneplésének igazán megadják a módját: „work hard, play hard”. Végül a legfontosabb kulcsa a sikernek, mi magunk vagyunk. Hollandiában többezer munkaközvetítő foglalkozik ugyanazzal, mint mi. Nem attól vagyunk különlegesek, amit teszünk, hanem attól, ahogy tesszük. S ehhez minden dolgozónk hozzájárul legyen szó akár belsős akár kiközvetített munkavállalóról.

Magyarok és a Covebo

Az első magyar munkavállalók 2007-ben kezdtek a Covebo-nál, s egyre többen vállaltak hollandiai munkát általunk, főleg az építőiparban. Az egyik legtöbb magyart foglalkoztató csapat még ma is a főleg épületbontással, romeltakarítással foglalkozó részleg. Mellettük 2020 óta logisztikai területen is nyílt lehetőség az angolul beszélők számára. Ez jó hír volt a pároknak és a hölgyeknek, mert az építőiparban nem volt számukra lehetőség. Ennek a lépésnek köszönhetően már több mint száz munkatársunk kezdett raktári munkákon, s szerencsére azóta is folyamatosan van felvétel és egyre több csoporttal jön létre együttműködés. Így ha munkát szeretnél vállalni Hollandiában nézd meg az álláshirdetéseinket és jelentkezz hozzánk!

Mérföldkövek

Ha kíváncsi vagy, hogy egy kis padlásszobában megfogalmazódott ötletből hogy épült fel Hollandia egyik legsikeresebb munkaközvetítő csoportja, akkor kattints ide és tekintsd meg kinagyított verzióban az idővonalunkat, melyen a főbb mérföldkövek vannak megjelölve.

20 éves jubileum

A Covebo mindig is híres volt az emberközpontúságra való törekvésről, s emellett arról is, hogy sok jó ügyért vállalunk szerepet szponzorként több országban is. Tavaly például részt vettünk a magyarországi cipősdoboz akcióban is.
Dolgozóink jóléte fontos nekünk, így igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy hollandiai munkavállalásuk során minden zökkenőmentesen menjen. Emellett minden évben kétszer ajándékcsomagot osztunk ki számukra, s évente többször rendezünk nekik programot (például nyári grillezés). Az idén erre a megszokottnál is nagyobb hangsúlyt fektettünk, de sajnos a járványügyi helyzet miatt például a közös ünneplést és egyéb rendezvényeket sem tudtuk megtartani és valószínű, hogy az idei nyári party-t is halasztani kell.
Reméljük, hogy az év második felére betervezett nagy jubileumi szponzoresményt sikerül megvalósítani. Ilyen a szintén 20 éves jubileum keretén belül megrendezésre kerülő sportrendezvény, amellyel a ritka és súlyos anyagcsere rendelenességben (NBIA) szenvedők segítésére létrejött Stichting IJzersterk alapítványt támogatjuk.

Érdekes tények és számok

• 34 Covebo iroda
• Közel 7000 kiközvetített munkavállaló
• 655 belsős munkatárs
• 231 Covebo csoport
• 1300 Covebo ház
• 2400 Covebo autó

Ez is érdekes lehet!

Olvasson el még néhány blogot ebben a kategóriában

Úton Hollandiába – Nem jött értem a telekocsi sofőr, mit tegyek?

4 perc15 September 2021

Kalandozások a Holland konyhában : 1. rész

4 perc20 May 2020

Lehet még a Covebo-hoz jelentkezni a Koronavírus idején?

2 perc19 March 2020