4 perc21 június 2021

Nem csak a húszéveseké a világ

A kor nem számít – mondják. Kivéve ha például borokról vagy sajtokról van szó. Ha sajtok akkor Hollandia, s ha már Hollandiánál tartunk, akkor egyúttal büszkén mondjuk, hogy a Covebo 2021-ben immáron a fennállásának huszadik évfordulójánál jár, amit illik megünnepelni. Azonban mielőtt kitérnénk arra, hogy hogyan is ünnepeli a COVEBO a húsz éves jubileumát, tekintsünk vissza arra, hogyan is jutott el a cég oda, ahol most van és mi mindent történt az elmúlt két évtizedben.

COVEBO

2001-ben egy nijkerki ház padlásterében alapította a céget Gert Bouw és John van de Veen. A cégnév egy mozaikszó, amelyet az ő vezetéknevükből és a kombináció szóból alkottak: CO (Combinatie) VE (John van de Veen) BO (Geert Bouw) A cég megalapításakor arról beszélgettek, hogy milyen gyorsan változik a világ körülöttünk, s a Covebo-nak olyan céggé kell válni, mely ezzel folyamatosan lépést tud majd tartani illetve képes legyen mindig gyorsan reagálni a változásokra. Ehhez pedig a felelősségtudatot és a szabadságot a szervezet két alappillérévé kell tenni.
Ezek a szavak aztán nem is kerülhettek volna közelebb a valósághoz, hiszen nagy változásokon ment át a világ azóta. A Covebo kulcsának sikere nagy mértékben a rendkívüli alkalmazkodóképességének köszönhető, melyet a helyi kirendeltségek az irányításban, döntéshozatalban kapott szabadkeze táplál. „A szabadság a legnagyobb felelősség”.
Sikerünkben kulcsszerepet játszik az együttműködés illetve az, hogy együtt erősebbek vagyunk, többre visszük. A harmadik faktor a móka. Együtt megélni, megünnepelni a sikereket, merni megvalósítani önmagunkat. S a sikerek ünneplésének igazán megadják a módját: „work hard, play hard”. Végül a legfontosabb kulcsa a sikernek, mi magunk vagyunk. Hollandiában többezer munkaközvetítő foglalkozik ugyanazzal, mint mi. Nem attól vagyunk különlegesek, amit teszünk, hanem attól, ahogy tesszük. S ehhez minden dolgozónk hozzájárul legyen szó akár belsős akár kiközvetített munkavállalóról.

Magyarok és a Covebo

Az első magyar munkavállalók 2007-ben kezdtek a Covebo-nál, s egyre többen vállaltak hollandiai munkát általunk, főleg az építőiparban. Az egyik legtöbb magyart foglalkoztató csapat még ma is a főleg épületbontással, romeltakarítással foglalkozó részleg. Mellettük 2020 óta logisztikai területen is nyílt lehetőség az angolul beszélők számára. Ez jó hír volt a pároknak és a hölgyeknek, mert az építőiparban nem volt számukra lehetőség. Ennek a lépésnek köszönhetően már több mint száz munkatársunk kezdett raktári munkákon, s szerencsére azóta is folyamatosan van felvétel és egyre több csoporttal jön létre együttműködés. Így ha munkát szeretnél vállalni Hollandiában nézd meg az álláshirdetéseinket és jelentkezz hozzánk!

20 éves jubileum

A Covebo mindig is híres volt az emberközpontúságra való törekvésről, s emellett arról is, hogy sok jó ügyért vállalunk szerepet szponzorként több országban is. Tavaly például részt vettünk a magyarországi cipősdoboz akcióban is.
Dolgozóink jóléte fontos nekünk, így igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy hollandiai munkavállalásuk során minden zökkenőmentesen menjen. Emellett minden évben kétszer ajándékcsomagot osztunk ki számukra, s évente többször rendezünk nekik programot (például nyári grillezés). Az idén erre a megszokottnál is nagyobb hangsúlyt fektettünk, de sajnos a járványügyi helyzet miatt például a közös ünneplést és egyéb rendezvényeket sem tudtuk megtartani és valószínű, hogy az idei nyári party-t is halasztani kell.
Reméljük, hogy az év második felére betervezett nagy jubileumi szponzoresményt sikerül megvalósítani. Ilyen a szintén 20 éves jubileum keretén belül megrendezésre kerülő sportrendezvény, amellyel a ritka és súlyos anyagcsere rendelenességben (NBIA) szenvedők segítésére létrejött Stichting IJzersterk alapítványt támogatjuk.

Érdekes tények és számok

• 34 Covebo iroda
• Közel 7000 kiközvetített munkavállaló
• 655 belsős munkatárs
• 231 Covebo csoport
• 1300 Covebo ház
• 2400 Covebo autó

Ez is érdekes lehet!

Olvasson el még néhány blogot ebben a kategóriában

Hollandia albérlet: így érdemes nekikezdeni a keresésnek

7 perc11 március 2024

Minimálbér emelkedése 2024-ben: mit jelent a Covebo-soknak?

3 perc3 január 2024

House of Covebo DO-DAY!

4 perc10 október 2023