3 perc11 július 2024

Minimálbér Hollandiában - változások 2024. július 1-től

A minimálbér az a legalacsonyabb összeg, amit egy munkáltató köteles fizetni neked a munkaszerződés alapján. A minimálbér szintjének meghatározása mögött komoly mérlegelési folyamatok, gazdasági elemzések és társadalmi megfontolások húzódnak meg, amelyek mind azt szolgálják, hogy egyensúlyba hozzák a munkavállalók érdekeit a munkaadók lehetőségeivel.

Rendszeres féléves emelés

Hollandiában a minimálbér minden félévben automatikusan emelkedik a kollektív szerződésben meghatározott bérekhez igazodva. Ez a rendszer segít növelni az alkalmazottak vásárlóerejét és biztosítja, hogy munkájukért méltányos kompenzációt kapjanak. Az emelés mértéke gyakran a gazdasági helyzethez és az inflációhoz igazodik, így segítve az életszínvonal megőrzését.

Jelentős minimálbér-emelés július 1-től

Azok a hollandiai munkavállalók, akik 21 év felett minimálbért kapnak, pozitív változásokra számíthatnak fizetésükben. Júliustól a bruttó minimális órabér közel 3,1 százalékkal emelkedik, a jelenlegi 13,27 euróról 13,68 euróra nő. Bár a holland kormány eredetileg ennél nagyobb emelést tervezett, a Szenátus áprilisban végül visszavonta ezeket a terveket. Az elmúlt négy évhez képest, amikor a minimálbér lassabban emelkedett, az idei növekedés viszonylag magas. Ez a változás különösen fontos most, amikor a megélhetési költségek növekedése miatt sok munkavállaló anyagi helyzete nehezebb.

Következő emelés 2025-ben

A következő minimálbér-emelést 2025. január 1-jére tervezik. Egyelőre nem ismert, hogy milyen mértékben fog emelkedni a minimálbér. Ez a kollektív munkaszerződésben szereplő bérjóslatoktól és a CPB szeptemberben közzétett makrogazdasági előrejelzéseitől függ.

Miért érdemes Hollandiában dolgozni?

Hollandia vonzó béreket kínál, amelyek a megélhetési költségekkel arányosan növekednek a rendszeres minimálbér-emeléseknek köszönhetően. Ezen felül az ország magas életszínvonalat, modern munkakörülményeket és kiegyensúlyozott munka-magánélet egyensúlyt biztosít. Hollandia nyitottságáról és sokszínűségéről is ismert, ami barátságos hellyé teszi a külföldi munkavállalók számára is.

Emellett számos kulturális és szociális program érhető el, amelyek tovább növelik az ország vonzerejét. A kiváló közlekedési infrastruktúra és a stabil gazdaság is hozzájárul ahhoz, hogy Hollandia ideális hely legyen a munkavállalók számára.

Covebo segít Neked!

Amennyiben úgy érzed, hogy jelenlegi munkáltatód nem teljesíti a minimálbérrel kapcsolatos jogi követelményeket, a Covebo segítségével új lehetőségeket találhatsz. Nézd meg aktuális ajánlatainkat és kezdj el méltányos béreket kapni! Segítünk neked, hogy a legjobbat hozd ki hollandiai munkavállalásodból.

Ne habozz, lépj kapcsolatba velünk még ma, hogy megtudd, hogyan segíthetünk neked a hollandiai karriered felépítésében! Rendszeresen frissített állásajánlataink és szakmai támogatásunk révén biztosítjuk, hogy mindig megtaláld a számodra legjobb lehetőséget.

Ez is érdekes lehet!

Olvasson el még néhány blogot ebben a kategóriában

Hollandia albérlet: így érdemes nekikezdeni a keresésnek

7 perc11 március 2024

Minimálbér emelkedése 2024-ben: mit jelent a Covebo-soknak?

3 perc3 január 2024

House of Covebo DO-DAY!

4 perc10 október 2023