2 perc7 április 2020

3 tipp egy klassz húsvéthoz Hollandiában

Nem tekinthetünk el a ténytől, hogy mint az élet oly sok területére, az ünnepnapjainkra is komoly hatása van a kialakult vírushelyzetnek.  A nagy családi, baráti összejöveteleket, lakomákat, kirándulásokat, természetben töltött időt mellőznünk kell, a lehetőségeink korlátozottak. Ám, hogy a közelgő, karanténban töltött húsvétnak mégis egy kicsit ünnepi és különleges hangulatot adjunk, összegyűjtöttünk néhány ötletet

1. Csokitojás keresés

Az első ötletet gyerekkorunk csokitojás keresései ihlették. A szabadba sajnos most nem mehetünk, ám az ötlet könnyen megvalósítható a kertben vagy a lakásban is. Készítsünk rafiából kis fészkeket töltsük meg csokitojással vagy édességgel és rejtsük el a lakás vagy a kert különböző pontjain. Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek nagy izgalommal kutatják majd fel az  édességet rejtő, titkos helyeket.

2. Tojásfestés

Az otthon töltött idő teret ad a kreatív tevékenységeknek. Új dolgokat próbálhatunk ki vagy régi szokásokat éleszthetünk újjá. A húsvéti tojásfestés is egy ilyen hagyomány, mely rohanó világunkban évről évre eltűnni látszik. Most viszont itt az alkalom, hogy teret engedjünk a nosztalgiának és tojást fessünk! Ehhez érdemes az üzletekben fellelhető tojásfestő tabletta után indulni, mellyel könnyen színes tojásokat varázsolhatunk. Ezen egyszínű tojások további dekorálásank pedig már csak a képzelet szab határt. Használhatunk hozzá matricát, filctollat vagy festéket. Gyerekeknek egyszerűbb, de mégis kreatív elfoglaltsághoz készített a Covebo néhány húsvéti színezőt, melyet a linkre kattintva értek el.

3. Marcipánrépa készítés

Ha a húsvéti terített asztalra gondolunk, biztosan helyet kap rajta valamilyen finom sütemény. Hogy az ünnepnapokat még különlegesebbé tegyük, díszíthetjük a süteményeket házi készítésű marcipán figurákkal. Az üzletekben kapható marcipán tömb és narancssárga, valamint zöld ételfesték felhasználásával könnyen gyúrhatunk marcipán répát, a húsvéti nyúl kedvencét... És egy utolsó tipp azoknak, akik a hazai ízek után kutatnak, ám kevésbé jártasak a holland élelmiszerek elnevezésében: tormát mierikswortel, kalácsot pedig brioche néven találtok!

Ez is érdekes lehet!

Olvasson el még néhány blogot ebben a kategóriában

Mackóvadászat

3 perc6 május 2020

Az ötévente visszatérő holland ünnepnap

2 perc1 május 2020

Tippek: így ünnepeld a Király Napját otthonról!

3 perc22 április 2020