3 perc30 szeptember 2020

Orderpicker vagyok Hollandiában!

Ajtócsapódás. Pittyegés. Műszak előtti nyüzsgés. Séta. Becsippant. Séta. Becsippant. Becsippant. Séta. Pihenés. Séta. Becsippant. Talán kitaláltátok már, kiknek a munkanapját vázoltam fel – bár a cím már azelőtt lerántja a leplet, mielőtt elolvasnátok az első mondatokat. Néhányotoknak talán a cikk nem mond majd újat, ám biztos sokan vannak azok, akik csak most kezdik felfedezni a raktárak, raklapok, kézi kocsik világát. Ehhez szolgáljon útmutatóul eheti cikkünk!

Az élet orderpickerként

Szombat, vasárnap: érkezés a munkaközvetítő által megadott szállás címére, a környék felfedezése. Hétfő, kedd: a szerződés aláírása, beosztás, egyéb papírmunka. Szerda: általában az első munkahét első napja. Ilyen forgatókönyvre lehet számítani az első hetedben a Covebonál, ha logisztikai területen vállalsz munkát.

Munkatársaink szinte mindig két műszakban dolgoznak, amely rád is vonatkozik majd. A délelőttös műszakban előny, ha reggel kidob az ágy, hiszen ezeken a napokon az átlagosnál valamennyivel korábban kell kelned. Azonban ha inkább a bagoly típushoz tartozol és a késő délutáni és esti órákban vagy csak igazán elemedben, akkor a délelőttit váltó délutános műszak az igazán neked való.

Miután busszal, biciklivel vagy autóval megérkeztél a munkahelyedre és felkészültél a startra, kezdetét veszi a séta egy kézi szkenner kíséretében. Fontos, hogy jól ismerd ezen szerkezet működését, hiszen a szkenner a legfontosabb munkaeszközöd az adott napon. Erről tudod leolvasni a megrendelt és összekészítésre váró termékek pontos helyét, sőt darabszámát is. Az edzésnek is beillő sétát egy félórás ebédszünet és két rövidebb szünet töri meg. Ekkor van módod arra, hogy az otthonról magaddal hozott elemózsiát a kantinban elfogyaszd egy finom kávé, kakaó vagy tea kíséretében. Ha esetleg nem volt időd ebédet csomagolni, akkor is menthető a helyzet, hiszen szendvics és csoki automata is a rendelkezésedre áll.

Jó, ha ennek birtokában vagy

Angol, esetleg holland nyelvtudás, jogosítvány. Talán a két legmeghatározóbb feltétel, ha Hollandiában szeretnél raktári munkát vállalni. A közös nyelv az angol, ezért elengedhetetlen az, hogy mindenki értse és beszélje. A jogosítvány nem mindig feltétel, ám kivétel nélkül előny, hiszen így egy céges autó kulcsával a zsebedben kollégáidat is ki tudod segíteni a munkábajárással. Nem szabad azonban olyan készségeket sem elfelejtenünk, amelyekről kevesebb szó esik: rugalmasság, állóképesség, talpraesettség. A többműszakos munkarend és az esetleges beosztásváltozás bizony rugalmasságot igényel, a nyolc órás menetelés a polcok közt jó állóképességet követel, míg talpraesettségre mindig szükség van, amikor az ember egy számára teljesen idegen területen vállal munkát.

Úgy érzed, megfelelsz az említett feltételeknek és el tudnád magad képzelni, mint orderpicker? További információért nézd meg az álláshirdetéseinket és jelentkezz az önéletrajzod csatolásával!

Ez is érdekes lehet!

Olvasson el még néhány blogot ebben a kategóriában

Műszakozás Hollandiában

3 perc24 augusztus 2020

Miért vagyunk magyarként sikeresek Hollandiában?

3 perc3 június 2020