4 perc14 július 2020

Nyaralás: amikor a külföld a belföld

Hollandiában élsz és idén a nyaralást is itt tervezed? Sok előny származik ebből a megoldásból: Például nagyon hamar eléred az uticélodat, hiszen mindössze 4 óra zötykölődés mire az ország északi részéből elérsz a délibe. A rövidebb távolság nem csak a pénztárcádnak kedvez, de környzettudatosabb is vagy, főleg ha az autózás helyett a vonatot választod, ami ebben az országban igen jól szervezett és kiépített. Emellett Hollandia dugig van különböző klassz szállásokkal.  Minden további nélkül tölthetsz egy vagy akár több éjszakát is igazi jurtákban, kikötő felett függő kabinokban, különleges faházakban vagy fából készült kocsikban. Azoknak, akik a hagyományosabb megoldás hívei, rengeteg kemping érhető el országszerte. 2019 júliusában nem kevesebb, mint 2197 működő kemping fogadta a nyaralókat Hollandiában. Röviden és tömören: Hollandia klassz ország a vakációzáshoz! Ha úgy döntöttél, hogy idén itt töltöd a szabadságodat, de még nincsenek terveid, akkor jó helyen jársz. Összegyűjtöttünk néhány tippet és javaslatot, akár egynapos kikapcsolódáshoz.

A nagymúltú Wierdendorpen

Groningenben egymást érik az úgynevezett „wierdenek”. A wierdenek évszázados múltú mesterséges dombok, melyek ezer évig óvták a lakosságot és a jószágokat a víztől. A falvak és települések ezen dombok tetejére épültek, adtak védelmet az áradások ellen. A népesség akkoriban vadászatból, halászatból és állattartásból élt. Ezinge, Garnwerd, Eenrum, Mensingeweer, Groot Maarslag és Vierhuizen ilyen ma is létező, látogatható falucskák. Felkeltette az érdeklődésedet a téma? Kattints ide!

Eemhof

Center Parcs szálloda- és üdülőlánc egyik gyöngyszeme az Eemhof, amely a holland Zeewolde településéhez tartozik az Eemmeer nevű tónál. Eemhof nem csupán szállást kínál, hanem mindenféle szabadidős tevékenységre is lehetőség nyílik itt. A vízisport szerelmeseinek wakeboard pálya és vadvízi pálya, a kalandvágyóknak pedig szabadulószoba biztosít felejthetetlen szórakozást a nyaralás idejére. Gondolnak viszont a gyerekekre is, akiknek külön programokat és rendezvényeket szerveznek. Kedvet kaptál az Eemhofhoz? Kattints ide!

A rotterdami kikötő

1962 és 2004 közt a rotterdami kikötő volt a legnagyobb a világon! A hajótúra az egyik legklasszabb módja annak, megismerkedj a város ezen részével. A 75 perces körút elvezet az „SS Rotterdam” nevű gőzhajó mellett, amely a második világháború után egészen 2000-ig a Rotterdam és New York közti hajós utasforgalmat biztosította, sőt egyszer egy világkörüli útja is volt. Ezen kívül a körút keretet ad a kikötő bemutatásának és a város impozáns látványa is megcsodálható a víz felől. Még több infót a Rotterdam környéki programokról itt találsz.

A Miljoenenlijn

A „Miljoenenlijn” egy, ha nem a legszebb a holland vasúti szakaszok közül, mely átszeli a gyönyörű limburgi dombokkal borított vidéket. A név, Miljoenenlijntje (szószerinti fordításban „milliós szakasz”) név pedig feltehetően onnan ered, hogy a Kerkrade és Schin op Geul városok közti szakasz megépítésének a költségei igen magasak voltak. A Miljoenenlijn egyébként a Koronavírus miatt most még bizonytalan ideig zárva tart. Érdemes azonban a weboldalukat naprakész információért szemmel tartani.

Klimbos Garderen

A Veluwe mélyén található a festői kisváros Garderen, a városka mellett pedig a „Klimbos” nevet viselő kalandpark. Különböző pályákon és útvonalakon akár 25 méter magasban is kipróbálhatják magukat a vállalkozó szelleműek. A kalandpark nem messze található Apeldoorntól és Amersfoorttól és könnyen megközelíthető az A1-es autópályáról. Garderen közelében pedig számos kemping, hotel és étterem fogadja a nyaralni vagy kikapcsolódni vágyókat. Adrenalinnal fűtött nyaralás a cél? Látogass el a Klimbos weboldalára!

A holland nyaralás megszervezéséhez jól jöhet, ha az ember kicsit többet tud Hollandia 12 provinciájáról. Egy korábbi cikkünk elkalauzolja az olvasót Groningentől egészen Limburgig. A cikk itt elérhető.

Ha a vakációs szezon után munkavállaláson vagy munkaváltáson gondolkodsz, érdekesek lehetnek számodra álláshirdetéseink. Kattints és vess rá egy pillantást!