4 perc19 June 2020

A jól működő munkaközvetítő iroda

A munkaközvetítő szervezetek által kiközvetített munkaerő egyre nagyobb megbecsülést kap Hollandiában. A hollandok több, mint ötven százaléka gondolja úgy, hogy a kiközvetített külföldi munkaerő pozitív hatással van az ország gazdaságára. Ez erőteljes növekedésnek számít a 2019 decemberi kutatási eredményekhez képest, amikor ez a szám még csak harminc százalék volt. Ez csak jó, hiszen a kiközvetített európai-uniós munkaerő már évtizedek óta nélkülözhetetlen alkotóeleme a holland társadalomnak. Ezen munkavállalók a főleg a logisztikai, termelőipari, építőipari és műszaki szektorban dolgoznak.  Ezek a szektorok azok, melyek a holland gazdaságot mozgásban tartják  nemzetközi, országos illetve regionális szinten is, így igény külföldi munkavállalókra mindig van.

A kiközvetített munkavállalónak munkaközvetítő céggel van szerződése, dolgozni viszont egy másik cégnek dolgozik, amely bizonyos munkakörökre keresi a kiközvetített munkaerőt. Ezen munkák elvégzéséhez szükséges képességnek a jelölt már vagy birtokában áll vagy ezeket könnyen megtanulhatja. Néhány munkaerőközvetítő cég még tréningközponttal is rendelkezik, hogy első kézből gondoskodhasson jelöltjei felkészítéséről és továbbképzéséről. Ha nem-hollandként szeretnél Hollandiában élni és dolgozni, az az ügyéntézésben is felvet néhány kérdést. Kollégáink ezek közül jópárat átbeszélnek veled és alapos tájékoztatást kapsz a lehetőségekről, amelyeket a szervezet kínálni tud neked.

Amikor munkát keresel

Képzeld el, hogy egy nagy holland vállalkozásnak nem sikerül alkalmas asztalost találnia. Ilyen esetben a vállalkozó felveszi a kapcsolatot egy munkaközvetítő céggel, amely gondoskodik róla, hogy a pozícót a megfelelő jelölt töltse be. Ideális helyzetben a közvetítő cégnek van néhány toborzó irodája több külföldi országban is, amelyek megkönnyítik a toborzást. Amennyiben te mint pályázó kapcsolatba kerülsz egy ilyen toborzóirodával és el tudod magad képzelni az adott pozícióban Hollandiában, ezen kívül a páylázatod is pozitív elbírálást kap, akkor megegyezhettek a munkaközvetítő céggel és átbeszélhetitek a munkakezdés további részleteit.

Amikor kiutazol Hollandiába

Abban a pillanatban, amikor a munkakezésed időpontja eldőlt, már foglalhatod is a jegyedet Hollandiába. Választhatsz a repülő, busz vagy egyéb autós szolgáltatások közt. Esetenként, ha úgy adódik, más munkavállalalókkal, leendő kollégákkal is együtt tudsz utazni. A kiérkezésed utáni első napokban sok megbeszélnivaló és elintézendő feladat van a munkaközvetítő irodával. Az iroda gondoskodik arról is, hogy jól felkészülten kezdhesd az első munkahetedet.

Lakhatási és életkörülmény

Amikor a munkaközvetítő cég lakhatást is kínál munkavállalóinak, akkor az adott szállás meg kell, hogy feleljen bizonyos feltételeknek és követelményeknek. A lakás az érkezésedet megelőzően is és az ott tartózkodásod alatt is átesik az SNF, Stichting Normering Flexwonen ellenőrzésén, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy minden megfelel az előírásoknak. Egy ilyen ellenőrzés alkalmával megvizsgálják a privát helyiségeket, a fürdőszobát, a konyhát, a biztonságot, a tűzvédelmet és a lakás higiéniáját. Ezen kívül igen kellemes tud lenni, amikor a közvetítő cég egy kis plusz figyelmet szentel annak, hogy az új munkavállalói otthonosan érezzék magukat a szálláson. Gondolj például egy kis üdvözlő csomagra néhány holland finomsággal, esetleg egy könyvecskére a holland nyelvről (Olvasd el korábbi cikkünket, amely erről a témáról szól) vagy kultúráról (vagy egy másik cikkünket, mely Hollandia 12 tartományát mutatja be!).

COVID-19

A munkaközvetítő szervezetek a vírus ideje alatt különös fontosságot kell hogy tulajdonítsanak annak, hogy az általuk kiközvetített munkavállalók a lehető legnagyobb biztonságban végezhessék a feladataikat. Ezért a munkaadó cég (munkaközvetítő cég), a megbízó (a cég, ahol a munkavállaló ténylegesen dolgozik) és természetesen a kiközvetített munkavállaló is együttesen vállalják a felelőséget. Így biztosítható, hogy a munkavégzés helyszíne megfeleljen és eleget tegyen az RIVM feltételeinek. Ezen kívül a munkavállalók szállásának higiéniája is fokozottan fontos, melyre sok esetben a bérlő, a közvetítő iroda és a lakók együtt felelnek. Ha további kérdéseid lennének a koronavírus kapcsán bevezetett protokollról, nyugodtan vedd fel a kapcsolatot a munkaközvetítőddel!

Szeretnél Hollandiában munkát vállalni? Olvasd át aktuális álláshirdetéseinket! Egyéb kérdésed van? Ezen az oldalon megtalálod elérhetőségeinket.

Ez is érdekes lehet!

Olvasson el még néhány blogot ebben a kategóriában

Orderpicker vagyok Hollandiában!

3 perc30 September 2020

Segítség! Csalók!

3 perc10 September 2020

Műszakozás Hollandiában

3 perc24 August 2020