Gyakran feltett kérdések a hollandiai munkavállalással kapcsolatban

Nálunk megtalálod a választ
Milyen dokumentumokra van szükséged?
Hollandia az Európai Unió része, ezért a munkavállaláshoz nem kell külön engedély, az országba lépéshez elég a fényképes személyi igazolvány vagy útlevél. Nagyon fontos, hogy a dokumentumok amivel igazolni tudod magadat, érvényesek és jó állapotúak legyenek. A törött, lejárt, nem olvasható személyi igazolványokat a hivatalos ügyintézés során a holland hatóságok elutasíthatják! Amire biztosan szükséged lesz, az a személyi igazolvány vagy útlevél, lakcím igazoló kártya és jogosítvány. Az adókártyádról és további irataidról elég, ha egy fénymásolatot készítesz.
A szakmunkás-szakmai bizonyítványokról elég a fénymásolat, de például a hegesztői vizsgákról, minősítésekről az eredeti példány szükséges. Ha rendelkezel VCA/ SCC munkavédelmi vizsgával, hozd magaddal a bizonyítványodat és kártyádat. Ha ez nem megoldható, a bizonyítványod számát juttasd el számunkra!
A lakások teljesen gépesítve vannak, ezen felül biztositunk számodra tiszta, új ágyneműt, konyhai felszerelést. Magadnak kell gondoskodnod tisztálkodószerekről, törölközőről és az évszaknak megfelelő ruházatról. Ha nem rendelkezel munkavédelmi bakanccsal, akkor a Covebo biztosít számodra, mivel ez kötelező a munkavégzés során. Próbálj mindenre gondolni, gondoskodj magadnak, olvasnivalóról, hazai dolgokról amik itt nem beszerezhetők. Gyógyszereket ugyanúgy itt is megveheted, de érdemes saját készlettel rendelkezni. Ha repülővel érkezel, olvasd el figyelmesen a repülőn szállítható tárgyak jegyzéket ügyelj a csomagjaid méreteire, súlyára! Ehhez segítséget itt találsz.
A Hollandiába való kijutás többféleképpen megoldható, jöhetsz busszal, repülővel és személyszállító cégekkel. A kijutás költségeit minden esetben önerőből kell fizetni. A kiérkezés és a lakásba való beköltözés általában a hétvégén történik. Legtöbbször személyszállító cégekkel érkeznek dolgozóink, így közvetlenül a lakóhelyükre szállítják őket. Elérhetőséget itt találasz! Repülővel Magyarország és Hollandia között menetrendszerűen közlekednek a Wizzair és az Easyjetlégitársaságok járatai, ezek olcsó és gyors megoldást biztosítanak a kiutazásra. A repülővel érkezőknek sincs nehéz dolguk eljutni a lakhelyükre, jól kiépített vasúthálózat segíti őket a közlekedésben. Az eindhoveni repülőtérről 30 percenként induló menetrendszerinti buszok visznek az eindhoveni vasútállomásra, ami körülbelül 20 perces út, innen utrechti átszállással juthatsz Nijkerkbe. A buszmenetrendet és a megállók helyét itt találod. Ha Amszterdamba érkezel, akkor vonattal, amersfoorti átszállással jutsz el Nijkerkbe. A vasúti közlekedéshez segítséget itt találsz. A vasúti közlekedéshez érdemes letölteni és használni az alábbi alkalmazást, ez holland nyelvű, de használata rendkívül egyszerü és egyértelmű. Töltsd le itt a Reisplanner applikációt! Érdemes utazás előtt a buszmegálló, a vasútállomás, az iroda és a szállásod helyét google térképen megnézni. Így könnyebben tudsz tájékozodni a helyszínen. Busszal Kiutazásodhoz választhatod a Flixbus nemzetközi buszjáratatit is. Az utazás körülbelül egy napot vesz igénybe, ezt mindenképp vedd figyelembe az időpont egyeztetésnél.
A hollandiai munkavégzéshez szükséges a BSN szám (társadalombiztosítási azonosítószám), enélkül nem lehetséges a legális munkavállalás. Ennek megszerzésében segítünk. Munkatársaink  lehetőség szerint a legkorábbi időpontot kérik számodra, hogy minél előbb munkába állhass. Előfordul azonban, hogy pár napot várni kell az önkormányzatok leterheltsége miatt. Gondosan őrizd meg a hivatalos dokumentumot, amit kapsz! Az elkészítése ingyenes, viszont a pótlása 80 euróba kerül. Amint a BSN számod megvan, a bankszámlaszám nyitásban is segítünk neked. A számlanyitáshoz elég, ha rendelkezel egy holland telefonszámmal és BSN számmal. Rögtön kapsz egy ideiglenes kártyát, ami azonnal használható. Ezek együttes elintézése általában csak egy napot vesz igénybe. Munkába állás után a Covebo személyes portálján keresztül elérhető a magyar nyelvű szerződésed, a fizetési papírod és a bescannelt hivatalos dokumentumaid.
A munkába való eljutás többféleképpen történhet, attól függ, melyik részleghez kapcsolódik a munkád. Ettől függően járhatsz biciklivel, saját autóval, vagy a cég által biztosított gépjárművel. A céges autó használatáról és díjkötelezettségeiről a kapcsolattartód a munka megkezdése előtt informál téged bővebben. Ha saját autóval rendelkezel, az üzemenyagra költségtérítést biztosítunk. Ez nem csak fedezi az üzemanyag költséget, hanem plusz jövedelmet is eredményez ezzel kompenzálva az autó kopását és a kötelező adókat.
Nálunk nincsen próbaidő.
Az előző munkahelyekről hozott dokumentumokra nincs szükségünk a beléptetésedhez illetve a szerződéskötéshez.